Home / Hypnose technieken / NLP Decision Destroyer handig bij spijt, gemaakte beslissingen ongedaan maken en reacties veranderen

NLP Decision Destroyer handig bij spijt, gemaakte beslissingen ongedaan maken en reacties veranderen

Taal is een machtig iets en als je dat combineert met intentie, dan kun je wonderen verrichten. Wanneer je hypnose leert, dan train je jezelf om via taal de aandacht te richten op de juiste dingen.

In deze blog leer ik je een krachtige interventie die je als coach kunt gebruiken: The Decision Destroyer.

Sommige coaches stellen mij wel eens de vraag of hypnose niet te veel stuurt op het proces en mij antwoord daarop is: NEE. Wanneer je goed het Milton Model leert gebruiken, dan leer je juist 100% aan te sluiten op de innerlijke beleving van de persoon zelf. Het wordt later duidelijk waarom.

Elke coach is sturend bezig

Wat ik veel hoor is: ik wil graag de persoon zelf met de juiste oplossing laten komen. Ik wil daarin niet sturen. Het moet een transformatieproces zijn wat plaatsvindt in de persoon zelf.

Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn en het is de taak van de coach om nieuwe inzichten en ideeën te geven.

Iedere coach stuurt, bewust of onbewust, de persoon die zij coachen in een bepaalde richting, zelfs als je open vragen stelt.

Elke coach heeft wel een bepaald idee wat de werkelijkheid zou moeten zijn en hoe verandering het best bereikt kan worden. Je hebt een visie of bent fan van een bepaalde werkwijze.

Dit alleen al beïnvloed hoe je werkt, wat voor soort vragen je stelt, hoe jij je met de persoon verbind en hoe jij de informatie wat je krijgt zelf ook weer verwerkt.

Zo kan een coach die veel met beelddenken bezig is meer inzicht geven aan de persoon door zaken beeldend te maken en de coach die met het hart en gevoel werkt zich meer richten op gevoelens.

De persoon die gecoacht wordt kan bij de een vragen krijgen als: hoe ziet dat er uit, schets eens een beeld etc. Bij de ander vragen als hoe voelt? Wat doet het met je.

Welke vragen je ook stelt, je gaat een bepaalde richting op en je richt de aandacht op bepaalde aspecten waar mogelijk de oplossing te vinden is.

Als coach stuur je dus altijd, bewust of onbewust. Het middel waar je mee stuurt is taal (tenzij je met energie werkt, dan nog werk je met suggestie en bepaalde verwachtingen).

Stel doelgerichte vragen

Wat stuur je nu eigenlijk echt? Je stuurt de gedachten van de persoon, zodat deze oplossingen kan vinden. Vragen zorgen ervoor dat de aandacht gericht wordt. Alles wat je aandacht geeft groeit en geef je energie.

Wat je wilt is dat mensen in krachtige resourcevolle gemoedstoestanden terecht komen om vanuit daar oplossingen te vinden of zich anders te voelen ten opzichte van het probleem.

Wat je wilt leren is op een handige manier taal inzetten om verandering te faciliteren. Niet zomaar vragen stellen en hopen dat je de “juiste antwoorden” vindt.

Maar doelgericht vragen stellen om het perspectief te veranderen van een probleemsituatie en de bijhorende gevoelens transformeren.

The Decision Destroyer is een prachtig voorbeeld hoe je doelbewust taal kunt inzetten om een persoonlijke verandering te maken.

Het werkt heel goed bij situaties waarbij iemand spijt heeft van iets, of besluiten heeft genomen die niet meer werken of op bestaande situaties op een oude manier reageert.

Ik herhaal, technieken en interventies kun je overal vinden en krijgen. Het is niet de techniek wat jouw effect als coach groot maakt.

Het is de manier waarop jij performt als coach wat het echte verschil maakt. Daarom is het goed om te investeren in jouw performance als coach.

4 stappen: hoe ziet the decision destroyer er uit:

  • 1. Verbinden met probleem
  • 2. “Waar was je toen je dat besloot?”
  • 3. “…en net voor dat moment, waar was je?”
  • 4. “Merk op hoeveel opties je NU hebt!”

Wat er gebeurt is hypnotisch van aard en je ziet mensen ook naar binnen gaan met hun aandacht wanneer ze contact maken met hun probleem. Ze gaan als het ware in trance en daarom is het slim om te leren hoe je dit kunt gebruiken in hypnose.

De vraag “waar was je toen je het besloot” zorgt ervoor dat iemand terug gaat in de herinnering (vorm van regressie) waardoor het brein weer komt in de “probleemstand” van toen.

De vraag “… en net voor dat moment, waar was je?” maakt gebruik van de mogelijkheid dat we gebruik kunnen maken van de beleving van tijd. De persoon gaat enkele minuten of momenten terug in de tijd, waarbij het probleem nog niet is gebeurt.

Het interessante hiervan is, is dat iemand ondertussen wel veel meer levenservaring heeft opgedaan die nog niet zijn meegenomen als opties op het moment dat de beslissingen werden genomen.

Wanneer je dus iemand terug hebt gebracht naar een moment voordat het probleem zich voordeed en je iemand bewust maakt dat hij meer levenslessen heeft, is het een goed idee om te zeggen: “merk op hoeveel opties je NU hebt”.

De persoon gaat dan als het ware de oude gebeurtenis vanuit nieuwe perspectieven en opties bezien, waardoor de betekenis en bijhorende gevoelens van die gebeurtenis verandert. Het geeft ze mogelijkheid om opnieuw te beslissen.

Bonus vraag die transformeert

Een extra vraag die ik dan meestal stel is: “met alle levens ervaring wat je hebt, zou je dan dezelfde keuzes maken?”. Het antwoord is meestal overtuigend NEE.

Dan kun je vragen waarom niet en dan zal de persoon, mede door de 4 stappen die je hebt gedaan, de nieuwe inzichten delen en redenen geven waarom niet.

Wat er dan gebeurt is dat er lessen uit de situatie getrokken worden, de lading en het perspectief verandert en de persoon het vertrouwen krijgt in toekomstige situaties op een goede manier te reageren.

Je kunt nog veel meer leren dan dit hoe je taal precies en bewust inzet om persoonlijke verandering te faciliteren.

Als je meer over dit soort interventies wilt leren en de onderliggende principes van NLP en Hypnose goed wilt doorgronden, kom dan naar de Conversationele Transformatieve Hypnose Practitioner training en werk aan jouw performance als coach en trainer.

Over hypnotrain

Bekijk ook

Hypnose trancesignalen leren herkennen VIDEO demo

Hypnose is een eenvoudig proces om te doen en te leren. Ik kan het niet …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

mautic is open source marketing automation