Home / Hypnose technieken / Hypnose trancesignalen leren herkennen VIDEO demo

Hypnose trancesignalen leren herkennen VIDEO demo

Hypnose is een eenvoudig proces om te doen en te leren. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Je kunt met hypnose geweldige persoonlijke resultaten behalen in jouw leven en dat van anderen als coach transformeren. Bekijk hier een video demonstratie over trancesignalen.

Hypnose leer je het snelst door het veel te doen en een praktische opleiding te volgen. Je kunt het complementair gebruiken door te combineren met

Een van de belangrijkere dingen, om goed hypnose toe te passen, is om trancesignalen te herkennen en deze gebruiken voor het veranderproces en het verdiepen daarvan.

Wanneer je in hypnose gaat, dan verandert je bewustzijnstoestand. Deze toestand is ook te vergelijken met een meditatieve toestand of een toestand van uiterste concentratie en flow.

Je kunt aan mensen zien dat ze dieper in een trance gaan. Er verschillende hypnose trancesignalen die je kunt waarnemen en terug kunt geven aan de persoon om de trance te verdiepen.

Mensen zijn geneigd om te zoeken naar bevestiging of ze de dingen goed doen of niet. Wanneer je ziet dat iemand een trancesignaal vertoont, dan kun je bevestigen dat iemand goed bezig is door te bevestigen dat er iets gebeurt.

Wanneer iemand dieper in trance gaat, dan is dit ook een soort gedrag wat iemand vertoont wat je wilt stimuleren om meer te doen. Voor de persoon is het ook prettig om te merken dat er iets gebeurt en dat dit gezien wordt en bevestigd door de hypnotiseur.

Demonstratie trancesignalen gebruiken in hypnose

Wanneer je als hypnotiseur bepaalde hypnose trancesignalen herkent, dan is het dus een goed idee om dit te bevestigen en terug te geven aan de persoon. Je zult merken dat het hypnotisch proces zichzelf magisch verdiept.

Je hebt niet veel woorden nodig om diepe trances te bereiken of te stimuleren. Het belangrijkste is dat je ziet dat er iets gebeurt en dat je dit kunt gebruiken.

De belangrijkste en meest voorkomende hypnose trancesignalen zijn:

  • Knipperen van de ogen
  • Ontspanning van lichaam, nek en in het gezicht
  • Verandering van kleur in het gezicht, huid en lippen
  • Schokken van het lichaam
  • Tranen van de ogen
  • Verdieping van de ademhaling
  • Diepe zucht enzovoort

Wanneer je één van deze signalen ziet, dan kun je dit aan de persoon bevestigen. Milton Erickson had hier maar één woord voor wat bijzonder goed werkte: That’s right!

Het mooie van Engels is dat sommige woorden meerdere betekenissen kunnen hebben en That’s right is daar één van. In het Nederlands kun je woorden gebruiken als: Juist, precies, helemaal, goed zo, je doet het helemaal goed.

Als je het teruggeven van trancesignalen leert combineren met andere technieken en hypnotische principes, dan zul je in zeer korte tijd een diepe staat van trance kunnen bereiken. In mijn training leer ik jou hoe je dit doet.

Wil je meer leren over hypnose en hoe je dit kunt gebruiken bij coaching? Hoe het complementair werkt aan bestaande kennis wat je al hebt? Meld je dan aan voor de niewsbrief en meld je aan voor de Conversationele Hypnose Practitioner Training.

Over hypnotrain

Bekijk ook

NLP Decision Destroyer handig bij spijt, gemaakte beslissingen ongedaan maken en reacties veranderen

Taal is een machtig iets en als je dat combineert met intentie, dan kun je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

mautic is open source marketing automation