Home / Hypnose technieken / De meest belangrijke vraag bij coaching: wat gebeurt er nu!

De meest belangrijke vraag bij coaching: wat gebeurt er nu!

We veranderen continue en om ons heen gebeurt er veel wat onze aandacht vraagt. Je aandacht kun je maar één keer richten, dus het is zaak deze op de juiste dingen te richten.

Je kunt ook de aandacht naar binnen richten. Op het moment dat je je ogen sluit is dat een moment dat je in staat bent het verbeeldingsvermogen aan te wenden en jezelf aan te zetten tot groei.

De tijd gaat vooruit en elk moment dat voorbij vliegt is een moment om bewust te worden wat er gebeurt.

Tijdens coaching kan het best voorkomen dat je als coach even niet meer weet welke richting je op aan het gaan was. Dat je even blanco bent en niet meer weet wat te zeggen.

De persoon kijkt je aan en wacht op een actie van jou. De meest makkelijke vraag die je kunt stellen is: wat gebeurt er nu?

Wat deze vraag zo krachtig maakt is dat de aandacht van de persoon naar binnen wordt gericht en deze onderzoekt welke gedachten, gevoelens en beelden er zijn.

Dat geeft je weer nieuwe informatie om mee te werken en het coachingsproces te vervolgen. Tegelijkertijd is deze vraag ook hypnotisch van aard.

Je ziet de persoon diens aandacht naar binnen richten en in een lichte trance raken. Dit is precies waar conversationele hypnose over gaat, in een normaal gesprek hypnose principes gebruiken om sneller tot de kern te komen en oplossingen te vinden.

De tijd gaat dus vooruit, het is een aaneenschakeling van momenten. Op elk gegeven moment kun je dus vragen, wat gebeurt er nu? Wat voel je nu? Wat zie je nu? Waar denk je nu aan?

Elke keer wanneer we deze vragen stellen brengen we de persoon in het hier en nu. Belangrijker dan dat, we richten de aandacht waar we deze naartoe willen laten gaan.

Wat gebeurt er nu? Deze vraag brengt de persoon die je coacht in het nu. Tegelijkertijd brengt het ook jou als coach in het moment nu, want je moet opletten wat de persoon zegt en de innerlijke informatie geeft weer nieuw materiaal om me te werken.

Ik luister altijd letterlijk naar wat mensen zeggen. Vaak worden innerlijke ervaringen symbolisch en metaforisch beschreven. Je wilt de metafoor en het symbool veranderen, zodat de innerlijke ervaring en de gevoelens positief veranderen.

cruciaal in dit proces is dat je zintuigelijk scherpzinnig bent. Waar moet je op letten? Je wilt veranderingen in gemoedstoestanden zien en voelen. Dit wordt ook wel genoemd: sorting by state.

Wanneer je dus in gesprek bent en je ziet dat iemands gemoedstoestand veranderd, dan stel je de vraag: wat gebeurt er nu?

De persoon zou kunnen zeggen, ik weet het niet, maar ik voel me anders. Als je ziet dat iemand oplicht of een sprankeling in de ogen heeft, dan stel je de vraag: interessant, op wat voor manier?

Dan zal de persoon weer naar binnen gaan en zal het gevoel willen beschrijven, maakt contact met dat gevoelt en brengt het meer in bewustzijn. Wat er gebeurt is dat iemand in een krachtige gemoedstoestand terecht komt.

Vanuit dat krachtige gemoedstoestand laat je de persoon weer terug kijken naar het probleem en wachten we af of deze oplost of het perspectief verandert.

Welk NLP principe gebruiken we hier? Het toepassen van een collapsing anchor, maar dan verbaal.

Waar het op neer komt is dat het meta patroon van NLP je eenvoudig kan terug brengen naar het volgende:

  1. Associëren probleem
  2. Dissociëren probleem
  3. Associëren resources (krachtige gemoedstoestanden)
  4. Collapsing anchor (resource tegen probleem aangooien)

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je als coach zelf verwondering uitstraalt en enthousiasme. Als de persoon je “onbewust” volgt dan zal deze de energie ook oppakken.

Het is dus als coach belangrijk om te performen. Als jij je middelmatig opstelt, dan zal het resultaat ook middelmatig zijn.

Als het antwoord is: ik weet het nog niet helemaal precies wat het is, dan kun je zeggen: perfect! Voorbij dat alles, wat is er nog meer mogelijk waar je nog niet aan hebt gedacht? Dat als je dat nu zou doen? Je je positief anders voelt?

Een antwoord kan zijn: ik heb geen idee! En als coach kan ik zeggen: precies, je hebt geen idee.

Wat er nu gebeurt is een magisch moment, want als ze het niet weten, dan is er een moment van onzekerheid en dan weet je zeker dat ze het probleem nu niet ervaren.

Ze hebben geen antwoord klaar, wat ze normaal wel hebben als ze het probleem denken te ervaren.

Als een persoon dus zegt: ik weet het niet, of ik snap het niet, of zijn even stil, dan zitten ze in de staat van “niet weten”.

Wanneer je ziet dat iemand wel in een positieve gemoedstoestand zit en ze zich daarvan niet bewust zijn, kun je altijd vragen: hoe voelt je lichaam nu?

Dat brengt ze weer terug in het hier en nu en dan zal de positieve gemoedstoestand beschreven worden, de innerlijk staat en worden zij zich bewust hiervan.

Zo breng je dus iemand van “ik weet het niet” naar iets moois en je leert ze hoe ze om kunnen gaan met onzekerheid, dat het ok is om iets niet te weten en je daar goed bij kunt voelen.

Een mooie vraag kan dan zijn: als je het toch niet weet en je kijkt nu naar het probleem wat je dacht te hebben, wat is er dan anders, nu?

Vanuit de nieuwe ervaring zal de persoon innerlijk naar het probleem kijken en kan het zijn dat het perspectief verandert, of de lading anders is.

De vraag wat gebeurt er nu is dus een hele krachtige vraag om de mensen die je coacht in het hier en nu te brengen en de aandacht te laten verschuiven.

Je hebt misschien ook gelezen dat je taal op een slimme manier kunt inzetten om verandering te faciliteren, dat je zelf op een conversationele manier hypnose kunt gebruiken om het proces te verdiepen.

Alsof je een “gewoon” gesprek voert en ondertussen de verandering constant wordt ingezet, door verbaal krachtige gemoedstoestanden op te roepen en tegen het probleem aan te houden.

Wil je hier meer over leren, kom dan regelmatig terug naar mijn site. Wekelijks zal ik nieuwe artikelen publiceren over NLP en Hypnose en hoe je dit als coach het best kunt gebruiken.

Wil je meester worden in Conversationele Hypnose? Meld je dan aan voor de Conversationele Hypnose Practitioner training.

Over hypnotrain

Bekijk ook

Hypnose trancesignalen leren herkennen VIDEO demo

Hypnose is een eenvoudig proces om te doen en te leren. Ik kan het niet …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

mautic is open source marketing automation